Biblioteket


 • Vidare till Boktipset som innehåller tips om böcker som jag verkligen rekommenderar.
  Böcker

 • Vidare till Latinska uttryck som innehåller en jättelååååång alfabetisk lista med mer eller mindre kända och användbara latinska uttryck.
  Skriftrulle

 • Vidare till Farbror Albert (Einstein) som innehåller ett arbetsmaterial kring tid och rum med inblick i Albert Einsteins relativitetsteori & som förhoppningsvis ger en förståelse för hur tid, längd och massa kan förändras.
  AlbertMitt allra första bidrag till hemsida från 1997 (som skapades som ett projektarbete i samband med en tung 5-poängskurs i kvantfysik - där det även ingick en rejäl tenta med mycket litteratur att läsa in förutom redovisningen via hemsidan och en avslutande presentation).
  HTML-koden knapprades manuellt in under tidspress, så den är inte så estetiskt tilltalande....det här var ju långt innan jag fick tillgång till WYSIWYG-verktyg, men innehållet är dock lysande...!)
 • Vidare till Matematik som innehåller en beskrivning av Ronny Ahlströms metodik som går ut på att egentligen "strunta i uppställda tal!" samt länkar till bra matematiska sidor.
  Abakus (räkneram)
 • Vidare till Allting är relativt! som innehåller en fascinerande storleksjämförelse i rymden.
  Astronaut - Människa i rymden
 • Vidare till Experiment - Vardagskemi från Skol-Kemi (Satsning från Kemi-instutionen vid Umeå Universitet) som innehåller en lång lista med experiment i vardagskemi.
  Experiment - VardagskemiExperimenten i Skol-Kemi är genomgående enkla, men med fylliga bakgrundsfakta.
Tillbaka till startsidan